• Banner o produktu

Vegetariánská pánev

METODA:

 1. Přidejte do malé misky teplou vodu a aktivní sušené droždí a promíchejte. Nechte to stát 10 minut, dokud se droždí nerozpustí.

 2. Jakmile se rozpustí, smíchejte ve velké misce mouku, sůl, cukr, olej a rozpuštěné droždí a vodu. Dobře to vidličkou promícháme, aby vzniklo lepkavé těsto.

 3. Vložte těsto do čisté misky. Během následující hodiny proveďte 4 sady protahování a skládání, jednu sadu každých 15 minut. Roztažení a přehnutí je, když vezmete stranu těstové koule a roztáhnete ji a přeložíte přes sebe. U každé sady těsto natáhněte a čtyřikrát přeložte a misku zakaždým otočte o čtvrt otáčky. Při provádění záhybů používejte mokré ruce, protože to zastaví lepení těsta na prsty. Po dokončení všech záhybů misku přikryjte talířem a vložte ji alespoň na 5 hodin do chladničky nebo na noc.

Who_P_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Příprava pizzy

1. Mrkev pokapejte 30 cm pánví 1 ½ lžíce olivového oleje.

2. Vyjměte těsto z ledničky a vložte ho do pánve. Vrchní část těsta pokapejte další lžící olivového oleje. Pomocí prstů vtlačte těsto do pánve tak, aby pokrývalo celou spodní plochu. Zajistěte, aby celé těsto bylo pokryto olivovým olejem. Pokud těsto během lisování stále pruží, nechte ho 10 minut stát při pokojové teplotě a poté to zkuste znovu. Nyní necháme kynout těsto po dobu 45 minut v teplém prostoru.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Zatímco těsto kyne, jemně nastrúhejte nebo nakrájejte celý pórek, zejména tvrdší pórovou zeleninu. Na středním ohni ohřejte pánev nebo pánev a přidejte 1-2 lžíce olivového oleje. Přidejte drcený pór a ½ lžičky soli. Restujte pórek po dobu 10 minut a pravidelně ho míchejte, až pórek změkne. V polovině doby vaření póru přidejte drcený česnek, čerstvý tymián a lžíci citronové šťávy. Dochutíme pepřem a podle potřeby navíc solíme.

4. Nastrouhejte růžičkovou kapustu na proužky a sušená rajčata nahrubo nakrájejte. Hodte růžičkovou kapustu s ½ lžíce olivového oleje, citronovou kůrou a ½ lžičky soli. Odložte je stranou.

5. Jakmile těsto dokončí kynutí, zahřejte troubu na 220 ° C (pečení pomocí ventilátoru 200 ° C). Na těsto posypeme ½ šálku nastrouhaného mozzarelly. Přidejte pórek a rovnoměrně je rozprostřete. Na vrchol pórku rozložte růžičkovou kapustu a sušená rajčata. Navrch přidejte zbývající ½ šálku mozzarelly a parmazán.

6. Pečte pizzu v troubě na spodním roštu asi 16-18 minut, dokud není vrchní část zlatá a spodní část není uvařená a křupavá. Jakmile pizzu vyjmete z trouby, okamžitě ji po okraji pánve nechejte nožem zastavit, aby se sýr lepil po stranách. Poté můžete špachtlí zvednout spodní stranu pizzy a zkontrolovat, zda je dno zlaté.

7. Přidejte horkou pizzu s extra čerstvým tymiánem, nakrájejte a podávejte horkou.


Čas zveřejnění: 13. července 2020