• Natpis o proizvodu

Pica s vegetarijanskom tavom

NAČIN:

 1. U malu posudu dodajte toplu vodu i aktivni sušeni kvasac i promiješajte da se sjedini. Pustite da odstoji 10 minuta dok se kvasac ne otopi.

 2. Jednom otopljeni, u velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, šećer, ulje i otopljeni kvasac i vodu. Dobro ga pomiješajte vilicom da stvorite ljepljivo tijesto.

 3. Stavite tijesto u čistu posudu. Tijekom sljedećih sat vremena izvedite 4 serije istezanja i nabora, jedan set svakih 15 minuta. Istezanje i presavijanje je kada uzmete bočnu stranu kuglice od tijesta i istežete je i preklopite preko sebe. Za svaki set razvucite tijesto i savijte ga 4 puta, okrećući posudu svaki put za četvrtinu okreta. Koristite mokre ruke kad izvodite nabore jer ovo zaustavlja tijesto da se lijepi za prste. Nakon što su svi nabori završeni, posudu prekrijte tanjurićem i stavite u hladnjak na najmanje 5 sati ili preko noći.

Whole_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Priprema pizze

1. Namažite tavu od 30 cm s 1 ½ žlice maslinovog ulja.

2. Izvadite tijesto iz hladnjaka i stavite ga u tavu. Prelijte vrh tijesta s drugom žlicom maslinovog ulja. Prstima utisnite tijesto u tavu tako da pokriva cijelu donju površinu. Provjerite je li cijelo tijesto premazano maslinovim uljem. Ako tijesto neprestano izvire dok ga pritiskate, pustite ga da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta prije ponovnog pokušaja. Ostavite tijesto 45 minuta na toplom.

Pizza_Tijesto_nisko_res_veliki

3. Dok se tijesto probire, nasjeckajte ili sitno nasjeckajte cijeli poriluk, posebno tvrđu zelje poriluka. Zagrijte tavu ili tavu na umjerenoj vatri i dodajte 1-2 žlice maslinovog ulja. Dodajte isjeckani poriluk i ½ žličice soli. Pirjajte poriluk 10 minuta, redovito miješajući dok poriluk omekša. Na polovici vremena kuhanja poriluka dodajte protisnuti češnjak, svježi timijan i žlicu limunovog soka. Po potrebi i po ukusu začinite paprom i dodatnom solju.

4. Prokulicu nasjeckajte na trakice i grubo nasjeckajte sušene rajčice. Prelijte prokulicu s ½ žlice maslinovog ulja, korice limuna i ½ žličice soli. Ostavite ih sa strane.

5. Nakon što tijesto završi sa pripremom, zagrijte pećnicu na 220 ° C (200 ° C u ventilatoru). Po tijestu pospite ½ šalice naribanog mozzarella sira. Dodajte poriluk i ravnomjerno ih rasporedite. Preko poriluka rasporedite prokulice i sušene rajčice. Prelijte preostalim ½ šalice mozzarelle sira i parmezana.

6. Pecite pizzu u pećnici na nižoj rešetki, otprilike 16-18 minuta dok gornji dio ne požuti, a donji ne skuha i ne postane hrskav. Nakon što izvadite pizzu iz pećnice, odmah pređite nožem uz rub tave kako biste spriječili da se sir lijepi sa strane. Zatim možete lopaticom podići donju stranu pizze kako biste provjerili je li dno zlatno.

7. Na vrh vruće pizze stavite dodatni svježi timijan, narežite i poslužite vruću.


Vrijeme objavljivanja: srpanj-13-2020