• Reklaminė antraštė apie produktą

Vegetariška keptuvė „Pizza“

METODAS:

 1. Į nedidelį dubenį įpilkite šilto vandens ir aktyvių džiovintų mielių ir maišykite, kad sumaišytumėte. Leiskite jam sėdėti 10 minučių, kol mielės ištirps.

 2. Ištirpinus, dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų, aliejų ir ištirpintas mieles bei vandenį. Gerai išmaišykite šakute, kad gautumėte lipnią tešlą.

 3. Įdėkite tešlą į švarų dubenį. Per kitą valandą atlikite 4 ruožų ir sulankstymų komplektus, po vieną kas 15 minučių. Ištempimas ir sulankstymas yra tada, kai imate tešlos rutulio šoną, ištempiate jį ir užlenkiate per save. Kiekvienam rinkiniui ištempkite tešlą ir perlenkite ją 4 kartus, kiekvieną kartą pasukdami dubenį po ketvirtį apsisukimų. Naudodamiesi klostėmis, naudokite šlapias rankas, nes tai sustabdys tešlą prie pirštų. Užbaigus visas klostes, dubenį uždenkite plokšte ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms arba per naktį.

„Whole_Pizza_square_LR_300x300“
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Picos paruošimas

1. Apšlakstykite 30 cm keptuvę 1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus.

2. Paimkite tešlą iš šaldytuvo ir padėkite ją į keptuvę. Tešlos viršų apšlakstykite dar vienu šaukštu alyvuogių aliejaus. Pirštais išspauskite tešlą į keptuvę, kad ji padengtų visą dugno paviršių. Užtikrinkite, kad visa tešla būtų padengta alyvuogių aliejumi. Jei tešla išlieka atgal, kol ją išspaudžiate, leiskite jai pabūti kambario temperatūroje 10 minučių, prieš bandydami dar kartą. Tešlą 45 minutes palaikykite šiltoje vietoje.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Nors tešla yra atspari, susmulkinkite arba supjaustykite visą porą, ypač kietesnius porų žalumynus. Įkaitinkite keptuvę ar keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Įpilkite susmulkintų porų ir ½ šaukštelio druskos. 10 minučių pakepinkite porus, reguliariai maišydami, kol porai suminkštėja. Įpusėjus porų kepimo laikui, įpilkite sutrinto česnako, šviežio čiobrelio ir šaukštą citrinos sulčių. Pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pagal skonį papildoma druska.

4. Susmulkinkite briuselio kopūstus juostelėmis ir maždaug supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus. Meskite briuselio kopūstus su ½ šaukšto alyvuogių aliejaus, citrinos žievelėmis ir ½ arbatinio šaukštelio druskos. Atidėkite juos į šalį.

5. Baigę tešlą įrodyti, orkaitę pašildykite iki 220 ° C (kepkite 200 ° C temperatūroje). Tešlą pabarstykite ½ puodelio tarkuoto mocarelos sūrio. Įdėkite porus ir tolygiai paskleiskite. Ant porų viršaus išdėliokite briuselio kopūstus ir saulėje džiovintus pomidorus. Ant viršaus užpilkite likusį ½ puodelio mocarelos sūrio ir parmezano.

6. Kepkite picą orkaitėje ant apatinės lentynos maždaug 16-18 minučių, kol viršus bus auksinis, o dugnas iškeps ir apskrus. Išėmę picą iš orkaitės, nedelsdami paleiskite peilį į keptuvės kraštą, kad sūris neliptų prie šonų. Tada mentele galite pakelti apatinę picos dalį, kad patikrintumėte, ar jos dugnas auksinis.

7. Ant karštos picos užpilkite šviežio čiobrelio, supjaustykite ir patiekite karštą.


Skelbimo laikas: 2020 m. Liepos 13 d