• Натпис о производу

Вегетаријанска тиквица пица

МЕТОД:

 1. У малу посуду додајте топлу воду и активни сушени квасац и мешајте да се сједине. Пустите да одстоји 10 минута док се квасац не раствара.

 2. Једном растворени, у великој посуди комбинирајте брашно, сол, шећер, уље и растворени квасац и воду. Добро га измешајте виљушком да бисте створили лепљиво тесто.

 3. Ставите тесто у чисту посуду. Током следећих сат времена изведите 4 серије истезања и набора, по један на сваких 15 минута. Истезање и пресавијање је када узмете страну лопте од теста и истежете је и преклопите преко себе. За сваки сет развуците тесто и преклопите га 4 пута, сваки пут окрећући посуду за четвртину окрета. Користите мокре руке када изводите наборе јер ово зауставља лепљење теста на прстима. По завршетку набора поклопите посуду тањиром и ставите је у фрижидер на најмање 5 сати или преко ноћи.

Вхоле_Пизза_скуаре_ЛР_300к300
пизза_фолд_елиен_левис_лов_рес_ларге

Припрема пице

1. Намажите таву од 30 цм са 1 ½ кашике маслиновог уља.

2. Извадите тесто из фрижидера и ставите у таву. Прелијте врх теста другом кашиком маслиновог уља. Прстима утисните тесто у таву тако да покрива целу доњу површину. Уверите се да је цело тесто премазано маслиновим уљем. Ако тесто извире уназад док га притискате, оставите га да одстоји на собној температури 10 минута пре поновног покушаја. Оставите тесто 45 минута на топлом.

Пизза_Доугхт_лов_рес_ларге

3. Док се тесто простира, исецкајте или ситно исецкајте цели празилук, посебно жилавије зеленило празилука. Загрејте тигањ или тигањ на умереној ватри и додајте 1-2 кашике маслиновог уља. Додајте исецкан празилук и ½ кашичице соли. Пирјајте празилук 10 минута, редовно мешајући док празилук омекша. На половини времена кувања празилука додајте протиснути бели лук, свеж тимијан и кашику лимуновог сока. По потреби и по укусу зачините бибером и додатном сољу.

4. Нарежите прокулицу на траке и грубо исецкајте сушени парадајз. Прелијте прокулицу са ½ кашике маслиновог уља, корице лимуна и ½ кашичице соли. Оставите их по страни.

5.Кад тесто заврши са припремом, загрејте рерну на 220 ° Ц (200 ° Ц у вентилатору). По тијесту поспите ½ шоље нарибаног моцарела сира. Додајте празилук и равномерно их распоредите. Преко порилука распоредите прокулицу и сушени парадајз. На врх ставите ½ шоље моцареле и пармезана.

6. Пеците пицу у рерни на доњој решетки, око 16-18 минута док горњи део не пожути, а дно не буде кувано и бистро. Једном када пицу извадите из рерне, одмах пређите ножем дуж ивице шпорета како бисте спречили да се сир лепи по боковима. Тада можете подићи доњу страну пице лопатицом како бисте проверили да ли је дно златно.

7. На врх топле пице додајте још свежег тимијана, нарежите и послужите док је врућа.


Време објављивања: јул-13-2020