• Διαφήμιση σχετικά με το προϊόν

Χορτοφαγική πίτσα Skillet

ΜΕΘΟΔΟΣ:

 1. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το ζεστό νερό και την ενεργή αποξηραμένη μαγιά και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά ενώ η μαγιά διαλύεται.

 2. Μόλις διαλυθεί, σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τη διαλυμένη μαγιά και το νερό. Ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε μια κολλώδη ζύμη.

 3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ. Την επόμενη ώρα, εκτελέστε 4 σετ τεντώματος και πτυχών, ένα σετ κάθε 15 λεπτά. Ένα τέντωμα και δίπλωμα είναι όταν παίρνετε μια πλευρά της σφαίρας ζύμης και την τεντώνετε προς τα πάνω και διπλώνετε την πάνω. Για κάθε σετ, τεντώστε τη ζύμη και διπλώστε την πάνω από 4 φορές, γυρίζοντας το μπολ κάθε τέσσερις φορές. Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια κατά την εκτέλεση των πτυχών καθώς αυτό σταματά τη ζύμη να κολλάει στα δάχτυλά σας. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι πτυχώσεις, καλύψτε το μπολ με μια πλάκα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Σύνολο_Pizza_square_LR_300x300
pizza_fold_elien_lewis_low_res_large

Προετοιμασία πίτσας

1. Ψεκάστε μια κατσαρόλα 30 εκατοστών με 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

2. Πάρτε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθετήστε τη στο τηγάνι. Περιχύνουμε την κορυφή της ζύμης με μια άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε τη ζύμη στο τηγάνι έτσι ώστε να καλύπτει ολόκληρη την κάτω επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η ζύμη είναι επικαλυμμένη με ελαιόλαδο. Εάν η ζύμη συνεχίζει να αναπηδά ενώ την πιέζετε, αφήστε την να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν δοκιμάσετε ξανά. Τώρα αφήστε τη ζύμη να στεγνώσει για 45 λεπτά σε ζεστό χώρο.

Pizza_Dough_low_res_large

3. Ενώ η ζύμη στεγνώνει, τεμαχίζει ή κόβει ολόκληρο το πράσο, ειδικά τα σκληρότερα πράσινα πράσα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα τεμαχισμένα πράσα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σοτάρετε τα πράσα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά καθώς μαλακώνουν τα πράσα. Στη μέση του χρόνου μαγειρέματος πράσο προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, το φρέσκο ​​θυμάρι και τη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Περίοδος με πιπέρι και επιπλέον αλάτι αν χρειαστεί και για γεύση

4. Τρίψτε τα λαχανάκια των Βρυξελλών σε λωρίδες και ψιλοκόψτε τις λιαστή ντομάτα. Πετάξτε τα λαχανάκια των Βρυξελλών με ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε τους στην άκρη.

5. Μόλις η ζύμη τελειώσει, στεγνώστε το φούρνο στους 220 ° C (ψήσιμο ανεμιστήρα 200 ° C). Πασπαλίζουμε ½ φλιτζάνι τριμμένο μοτσαρέλα πάνω από τη ζύμη. Προσθέστε τα πράσα και απλώστε τα ομοιόμορφα. Τακτοποιήστε τα λαχανάκια των Βρυξελλών και τις λιαστή ντομάτα πάνω από τα πράσα. Γεμίστε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.

6. Ψήστε την πίτσα στο φούρνο σε ένα κάτω ράφι, για περίπου 16-18 λεπτά έως ότου η κορυφή να είναι χρυσή και το κάτω μέρος να μαγειρευτεί και τραγανό. Μόλις αφαιρεθεί η πίτσα από το φούρνο, τρέξτε αμέσως ένα μαχαίρι κατά μήκος της άκρης του τηγανιού για να σταματήσετε το τυρί να κολλήσει στις πλευρές. Στη συνέχεια, μπορείτε να σηκώσετε την κάτω πλευρά της πίτσας με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος είναι χρυσό.

7. Πάνω στην καυτή πίτσα με επιπλέον φρέσκο ​​θυμάρι, φέτα και σερβίρετε ενώ είναι ζεστό.


Ώρα μετά: 13 Ιουλίου-2020